Hur det fungerar

Aktivera din Scanotag-produkt

När du har en säkerhetsbricka för nycklar, för bagage eller en säkerhetsdekal från Scanotag måste du först aktivera den. Det gör du genom att aktivera den på vår webbsida. 

När du aktiverar fyller du i ditt namn, din e-postadress och ditt mobilnummer. Det går även att fylla i ett alternativt mobilnummer och/eller e-postadress. Du kan också namnge varje Scanotag-produkt så att du vet vilken värdesak som du har monterat den på. Om du erbjuder hittelön till den som skulle hitta din värdesak kan du även skriva in det under aktiveringen. 

 

Om du förlorar dina värdesaker

Scanotag har ingen sändare. Det krävs därför att någon hittar din värdesak och följer instruktionerna på Scanotag-produkten. Produkterna har engelsk text så oavsett var i världen du skulle förlora din värdesak har du chans att få tillbaka den.

Upphittaren kan kontakta dig på två olika sätt utan att dina kontaktuppgifter blir synliga.

Alternativ 1. Upphittaren besöker vår webbsida och fyller i koden i vårt upphittat-formulär.

Alternativ 2.  Upphittaren skickar ett sms med koden till vårt internationella sms-nummer. 

 

 

Ett sms och ett e-postmeddelande skickas till dig

Du blir kontaktad via sms och e-post genom Scanotags system med namnet på din Scanotag-produkt och informationen upphittaren har skickat med. Om upphittaren tillåter det, skickas även GPS-koordinaterna på en karta så att du kan se en ungefärlig plats där upphittaren har hittat din värdesak. 

Om upphittaren använder vårt internationella sms-nummer för att kontakta dig, kommer du endast att erhålla ett telefonnummer tillsammans med namnet på din Scanotag-produkt. 

 

Få tillbaka dina värdesaker snabbt

Med uppgifterna som upphittaren förser dig med kan du få tillbaka dina ägodelar. Du bestämmer själv om en hittelön skall utbetalas. 

Vi skyddar dina kontaktuppgifter i vårt register. Det enda tillfället då upphittaren kan få dina kontaktuppgifter är när du kontaktar denne. Vi rekommenderar dig att träffa upphittaren på allmän plats för din egen säkerhet och att ringa från dolt nummer (Slå #31# och sedan telefonnumret. Tillvägagångssättet kan skilja beroende på operatör). 

 

Gäller 1 år – sedan möjlighet till förlängning

Vid köp av våra Scanotag-produkter ingår 1 års använding.

Efter det första året har du möjlighet att förlänga genom att betala 49:- per produkt och år. 

 

 

LÄS MER OM SCANOTAGS ANVÄNDNINGSOMRÅDEN